Illustratie bij de vermoeidheidspiramide over levels in vermoeidheid

Ben je vaak moe? Daar ben je niet alleen in

Maar mensen zijn wel verschillend moe

Illustratie bij de vermoeidheidspiramide over levels in vermoeidheid

Ben je vaak moe? Daar ben je niet alleen in

Maar mensen zijn wel verschillend moe

De ene vermoeidheid is de andere niet. Ze komen in verschillende soorten en maten.
De verschillende gradaties van vermoeidheid en hun betekenis

Deze gids geeft je een rondleiding door de wereld van vermoeidheid.

We staan stil bij vragen als:

 • Waarom zijn veel mensen moe? En hoe zit het met jouw moeheid?
 • Hoe breng je jouw vermoeidheid in kaart? 
 • Hoe meet je de impact ervan op een wetenschappelijk verantwoorde manier?
 • Moet je nu naar de huisarts of kun je het nog even aankijken?
 • Wanneer is sport goed om je conditie te verbeteren en wanneer niet?
 • Wat hebben je hersenen te maken met energietekort in je lijf?
 • Is het de leeftijd? Zit het in de genen? Is er een rol voor voeding? 
 • Waarom is chronische moeheid nog geen chronisch vermoeidheidssyndroom?
 • En als er geen ziekte is, wat kan er dan wel aan de hand zijn?

En nog veel meer.

Moeheid verschilt van persoon tot persoon

Moeheid vraagt om aandacht. Het wil gezien, herkend en erkend worden.

 • In deel I ga je ontdekken waarom mensen moe zijn. 
 • In deel II breng je je eigen vermoeidheid in kaart. Je kunt dit gebruiken als voorbereiding op een consult om zo waardevolle tijd te besparen, maar bovenal is het voor jezelf om inzicht te krijgen in de aard van je vermoeidheid, de impact ervan en eventuele triggers.  
 • In deel III lees je dat vermoeidheid samen kan hangen met ziekte, maar lang niet elke vermoeidheid komt door ziekte. Je leest wel wanneer je echt naar de huisarts moet gaan. 
 • Deel IV gaat over moeheid als normale reactie op abnormale omstandigheden.
 • In deel V vinden we tenslotte de normale moeheid en waarom het ook daarbij  belangrijk is om te zorgen voor het optimaliseren van de energiehuishouding.
Mensen zijn om verschillende redenen verschillend moe

Moeheid leidt nog te vaak tot onbegrip, het krijgen van ongevraagde tips, adviezen die niet passen en in het ergste geval misdiagnoses. Begrip en erkenning geven juist rust, verminderen stress en spanning, bevorderen communicatie en faciliteren oplossingen.

 • Daarom is de rondleiding ook interessant en toegankelijk voor wie niet moe is, maar wel te maken heeft met iemand die moe is. 
Gids door de levels van de vermoeidheidspiramide - eBook mockup
€ 19,95

e-Book: De vermoeidheidspiramide

 • Digitale gids in vijf delen verdeeld over 80+ pagina's met vele illustraties in kleur.
 • Toegankelijk geschreven en zonder biomedische voorkennis te consumeren.
 • Inclusief wetenschappelijke referenties voor extra verdieping.
 • Je kunt na betaling direct starten met lezen (pdf-download).
 • BONUS: Inclusief 'Meet je moeheid' (online programma).
 • Veilig betalen met iDEAL of Bancontact.

Wie is de auteur?

'De Vermoeidheidspiramide' is geschreven door drs. ing. Barbara Kremers. Zij is biomedisch gezondheidswetenschapper en laboratoriumingenieur medische biochemie, heeft onderzoek gedaan op de afdeling immunologie van een gerenommeerd kankercentrum en diverse opleidingen gevolgd in o.a. functionele geneeskunde.

Hoe en hoe snel ga ik het e-Book na betaling ontvangen?

Direct na betalen kom je op een orderbevestigingspagina terecht waar je e-Booken als pdf-bestand kunt downloaden.

Intussen wordt ook een account gemaakt zodat je met jouw mailadres ook later nog het e-Book kunt downloaden vanuit 'De Vermoeidheidspiramide' in de Destination Health Academy.

De bestanden voor de nulmeting zelftest (een vragenlijst met toelichting en een Excelbestand dat de berekeningen maakt) kun je vinden onder 'Nulmeting Vermoeidheid' in de Destination Health Academy.

Wat is 'Meet je moeheid'?

Inbegrepen bij je aankoop van De Vermoeidheidspiramide is toegang tot het online programma ‘Meet je moeheid’ in de Destination Health Academy.

De test die wordt gebruikt is wetenschappelijk gevalideerd en bestaat uit een vragenlijst en een rekenmodule voor de uitwerking. Je hebt hiervoor het spreadsheetprogramma Excel nodig op je computer, of iemand die je hier even mee kan helpen.

De eerste stap in een verbeter- en veranderproces is het vastleggen van de huidige situatie. Vervolgens kun je de test gebruiken om veranderingen in je energieniveau in tijd op een betrouwbare manier vast te leggen en deze in een grafiek te visualiseren.

Alle benodigde uitleg en toelichting, inclusief de nodige wetenschappelijke referenties, vind je in het programma dat bestaat uit een aantal korte ‘lessen’.

Is het ook verkrijgbaar als fysiek boek?

Momenteel zijn er geen concrete plannen om deze eerste versie in druk uit te brengen, al zou het er prachtig uitzien. Een groot voordeel van een digitaal boek is dat je het na aankoop direct kunt downloaden en lezen. Het wordt geleverd als pdf omdat dit zich op elk apparaat laat openen.

Misschien wel het belangrijkste voordeel om het, in elk geval voor nu, als digitaal boek te houden is dat het gemakkelijk is uit te breiden om vervolgens een nieuwe versie beschikbaar te stellen via de Destination Health Academy waar je na aanschaf ook toegang toe krijgt.

Wat is een pdf-bestand?

Dat is een computerbestandje met als extensie ".pdf" aan het eind. Het staat voor 'portable document format' en is de meest gebruikte manier om bestanden uit te wisselen. Elke computer kan ze namelijk openen en weergeven zoals ze bedoeld zijn. Waarschijnlijk heb je al een pdf-reader op je computer en anders kun je googelen naar 'Acrobat Reader' en het gratis downloaden.

Kan ik het e-Book eerst inkijken?

Onderaan deze pagina vind je, om een indruk te krijgen van de lay-out, een aantal screenshots van willekeurige pagina's uit het boek. Het e-Book is zodanig opgemaakt dat het gemakkelijk te lezen is vanaf een scherm. Je vindt er daarom geen 'bakstenen van tekst'. Elke pagina focust op een onderwerp en leidt je zo langs diverse aspecten van vermoeidheid.

Wat als ik nu koop en het valt tegen?

Omdat je dit e-Book niet door kunt bladeren zoals een boek in een boekwinkel, moeten we het voor je beschrijven. Je koopt in vertrouwen dat we dat goed doen en dat je met interesse het e-Book zult lezen. Het e-Book is met veel aandacht en zorgvuldigheid geschreven, wetenschappelijk onderbouwd en toegankelijk opgemaakt. Vind je het helemaal niets, dan horen we natuurlijk graag wat we beter zouden kunnen doen. Je kunt binnen 14 dagen de koop herroepen via e-mail, waarna je betaling binnen enkele werkdagen zal worden terug gestort.

  

Ontdek de levels van de Vermoeidheidspiramide

Gids door de levels van de vermoeidheidspiramide - eBook mockup