Moe zijn is een gevoel 

en tóch kun je het meten !

 Moe zijn is een gevoel 

en tóch kun je het meten !

Zullen we eens meten hoe moe je nu precies bent?

Gewoon moe of oververmoeid?

Moeheid is, net als elk gevoel, een subjectieve ervaring. Het komt voor bij gezonde en bij zieke mensen en laat zich moeilijk vergelijken. Anders dan je hartslag of bloeddruk kan je huisarts niet eenvoudig vaststellen hoe erg je moeheid precies is.

 1. Iedereen is weleens moe, maar wanneer is het nog 'normaal'?
 2. Wanneer wordt moeheid een gevaar?

Gelukkig bestaat er een manier om daar achter te komen.

Met een wetenschappelijk gevalideerde meetmethode kun je het subjectieve gevoel dat moeheid is toch in cijfers vastleggen en vergelijken.

Meten is weten

 • Wanneer je last hebt van moeheid wil je daar grip op krijgen. Dat begint met meten en vastleggen hoe het nu is
 • Ga je anders eten, meer of minder bewegen, meer of minder werken of een behandeling starten? Herhaal de test en zie waar de verschillen liggen, waar je vooruit bent gegaan en waar niet.

 • Met meerdere metingen in tijd zie je of je op de goede weg bent. 

Wetenschappelijk gevalideerde meetmethode

Wetenschappelijke methode

Inclusief eBoek met informatie over de meetmethode met afkapwaarden, voorbeelden en  wetenschappelijke referenties. De test is bruikbaar voor zowel wie gezond is als wie een ziekte heeft waarbij moeheid een factor is. 
Vul je test in op je computer of laptop

100% privé zelftest in Excel 

Je krijgt een vragenlijst en vult de antwoorden offline in een Excelbestand in dat je voor altijd kunt bewaren. Het presenteert je direct een tabel met de 5 cijfers van je moeheid.
Grafische weergave van twee metingen van elk vijf moeheidscijfers

Met visuele rapportage 

Je kunt de test na een aantal maanden herhalen en je meetpunten bewaren. In de grafiek zie je of je op de goede weg bent en of je uit de 'gevarenzone' bent. 

Leg je moeheid van nu betrouwbaar vast in 5 cijfers

Meet je moeheid
Direct downloaden voor slechts € 4,95

Testpakket: Meet je moeheid

 • Geeft de lichamelijke én mentale impact van je vermoeidheid in cijfers.
 • Geschikt voor zowel gezonde personen als  patiënten met vermoeidheidsklachten.
 • Geschikt voor het uitvoeren van een nulmeting én vervolgmetingen.
 • Inclusief achtergrondinformatie en voorbeelden.
 • Inclusief een visuele weergave van je vermoeidheidscijfers.
 • Wetenschappelijk gevalideerd.
 • Vergelijk jouw score met referentiewaarden, afkappunten én met jezelf in tijd.
 • Veilig betalen met iDEAL of Bancontact.
 • Het testpakket bestaat uit het eBoek 'Meet je moeheid' en een Excel spreadsheet.
Koop dit pakket en download direct   
Download je aankoop direct na betaling.
                   

Q&A bij 'Meet je moeheid'

Voor wie is deze test bedoeld?

De gebruikte testmethode is geschikt voor gezonde personen, die al of niet moe zijn, en ook voor diverse patiënten waarbij vermoeidheid tot het klachtenpatroon behoort. Denk hierbij aan ME/CVS, fibromyalgie en long-COVID.

Hoe werkt de test? Wat heb ik ervoor nodig?

Nadat je de test hebt gekocht kun je direct alles downloaden. Het testpakket bestaat uit een e-Boek en een Excel-spreadsheet. Download alle bestanden en begin met het e-Boek.

Het e-Boek wordt in twee bestandsformaten opgeleverd: epub voor e-readers, en pdf wat op alle computers en tablets werkt. Wanneer je liever van papier leest staat het je vrij een kopie te printen voor eigen gebruik. Het e-Boek is zodanig opgemaakt dat het echter gemakkelijk te lezen is vanaf een scherm. Het beste print je daarom alleen de vragenlijst.

Je antwoorden vul je vervolgens in, in de Excel spreadsheet. Deze berekent vervolgens automatisch je scores.

Je hebt dus wel het spreadsheetprogramma Excel nodig, of iemand die je hierbij even kan helpen.

Dus ik hoef geen lichaamsmaterialen in te leveren?

Dat klopt! Voor deze test lever je géén bloed, ontlasting, urine of wat dan ook in. Het is een test - in essentie een lijst met stellingen - die je volledig vanuit huis kunt doen vanaf je computer. Alles wat je nodig hebt is het eBoek en het Excel rekenprogramma.

Weet ik na het doen van deze test wat er precies met mij aan de hand en wat ik eraan kan doen?

Nee. Het is géén diagnostische test die iets kan zeggen over de oorzaak van je moeheid en wat je zou moeten doen om meer energie te krijgen. Het is puur een meetinstrument. Wat de test je brengt is inzicht in de impact van je vermoeidheid. Of je wat dat betreft 'normaal' moe bent, vermoeider dan normaal, of dat je in de gevarenzone zou zitten en moet oppassen. De essentie van deze test is het omzetten van jouw subjectieve gevoel van vermoeidheid naar vijf cijfers.

Wie krijgt mijn antwoorden te zien?

Jouw privacy is gegarandeerd. Het enige dat bekend is, is dát je de test met de uitleg en voorbeelden hebt gekocht. Daarvoor is alleen je naam en mailadres nodig. Daarna kun je de materialen (een vragenlijst en een Excelsheet voor de uitwerking en rapportage) downloaden naar je computer en de test geheel offline invullen.

In eerste instantie doe je dit gewoon voor jezelf om je vermoeidheidsniveau te peilen. Het is volledig aan jou te bepalen of je de resultaten aan anderen laat zien, wanneer je dat doet en met welk doel.

Is de test wetenschappelijk onderbouwd?

Ja. De test die we hier inzetten wordt in wetenschappelijk onderzoek gebruikt om moeheid in cijfers uit te drukken, zodat deze te vergelijken is tussen groepen en ook op te volgen is in tijd. De test is gevalideerd voor zowel gezonde personen, denk aan vermoeid personeel, maar is ook bruikbaar bij reeds uitgevallen personen en diverse ziekten waaronder CVS. De wetenschappelijke referenties die bij de test horen vind je in het testpakket.

Hoe is dit anders dan zelf mijn moeheid uitdrukken in een cijfer tussen de 1 en de 10?

Zomaar een cijfer noemen is uiterst subjectief en geen methode te noemen. Jouw 6 is misschien iemand anders zijn 9. Bij moeheid is het gevaar juist dat het een gevoel is dat we allemaal wel kennen, want wie is er nu nooit moe. Dat maakt het lastig als je wilt duidelijk maken dat je meer moe bent dan goed voor je is. De test levert meer dan slechts een cijfer op: Een totaalscore met vier deelscores voor inzicht in het karakter van je moeheid.

Wat kost de test?

De prijs vind je op deze pagina. Hiervoor krijg je niet alleen de test, maar ook uitgebreide uitleg en voorbeeldgrafieken. Je kunt een nulmeting doen voor jezelf, dus kijken hoe het nu is, maar de test ook herhalen over bijvoorbeeld 3, 6 en 9 maanden.

Je krijgt na aankoop direct toegang tot het e-Boek en het rekenprogramma om deze te downloaden naar je computer. Vervolgens kun je de test zo vaak doen als je maar wilt.

Stop met gissen!
Meet je moeheid

Meet je moeheid
Ik heb interesse!


Download je aankoop direct na betaling.