Gezondheidswinst en sneller herstel met gezonde voeding

door 28 nov 2017Nieuws

Voeding belangrijk in de behandeling van chronische ziekten

Een aantal ziekenhuizen heeft het voortouw genomen in het verbeteren van de beruchte ziekenhuismaaltijden. En wat blijkt, de patiënten krijgen meer eiwitten binnen én worden beter in hun energiebehoefte voorzien. Dit draagt bij aan een sneller herstel. Logisch, vind je niet? Tijd om dit in alle ziekenhuizen uit te rollen, zodat mensen sneller weer naar huis kunnen.

“Gezonde voeding is een lange-termijn-investering in gezondheid en welbevinden, zeker in de zorg.”

— Peter Voshol, Louis Bolk Instituut —

“Voeding verdient een prominentere plaats bij de behandeling van chronische ziekten en kan dan in belangrijke mate bijdragen aan gezondheidswinst”, valt te lezen in de zogeheten kennissynthese die ZonMW begin 2017 heeft uitgebracht. Dit is een inventarisatie uitgevoerd door een team van deskundigen van Wageningen UR, het Universitair Medisch Centrum Groningen, het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu en het Radboudumc. […] De verzamelde gegevens bevestigen volgens de deskundigen het beeld dat voeding een volwaardige plaats kan hebben bij de behandeling van chronische ziekten, soms zelfs als vervanging van medicatie.

– Bron: Skipr magazine voor beslissers in de zorg

3 Grote voordelen van investeren in betere voeding bij ziekte

  • Sneller herstel.
  • Minder klachten over het smakeloze eten in ziekenhuizen. En dus een hogere klanttevredenheid.
  • Wanneer de maaltijd aansluit op de behoeften en wensen van de patiënt zal deze eerder zijn/haar bord leeg eten. Daardoor wordt minder eten weggegooid en daalt de voedselverspilling.